Eshuis Hoveniers - 100 jaar passie voor groen

1 april

Maandag 1 april was het exact 100 jaar geleden dat A. Eshuis, het tegenwoordig Eshuis Hoveniers, werd opgericht door Arend Eshuis. Hij start een bloemisterij, een boomkwekerij, groente, fruit en bloemenwinkel en een hoveniersbedrijf aan de Gravenallee te Almelo. Samen met zijn vrouw krijgt hij drie zonen: Gerrit, Johan en Lammert. In 1952 zet hij de hovenierstak voort met zijn zoon Gerrit onder de naam Firma A. Eshuis.

Als Arend in 1958 komt te overlijden zet Gerrit het bedrijf alleen voort. Hij wijzigt noodgedwongen de koers van het bedrijf, wat zoals later zal blijken een gouden greep is geweest. In 1990 bereikt Gerrit de pensioengerechtigde leeftijd en vind hij in Jan Rode zijn opvolger. Samen met zijn vrouw Leidy Meijer bouwt Jan het bedrijf verder uit en mogen zij het 75-jarig jubileum van het bedrijf, toentertijd geheten Tuin technisch centrum Eshuis, vieren. Een mooie mijlpaal voor een bedrijf met zoveel historie. Ook voor Jan en Leidy komt de tijd dat zij willen gaan genieten van hun welverdiende pensioen en ze zoeken een opvolger. Die hebben zij gevonden in Jacco Wisman. Hij neemt het bedrijf per 1 januari 2015 over en mag het bedrijf naar het 100-jarig bestaan loodsen.

Maandag 1 april 2019 is het zover: een eeuw Eshuis Hoveniers!

Als Jacco die ochtend bij het bedrijf aankomt weet hij niet wat hij ziet. Het pand is door de medewerkers van buiten en van binnen versierd. Maar daar bleef het niet bij. Zo werden diverse taarten, bloembakken en boeketten bezorgd. ’s Avonds hebben we de dag met alle medewerkers en hun partners afgesloten door met z’n allen uit eten te gaan. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we nagepraat en vooruitgekeken naar het komende feestjaar. En als je denkt dat je alles hebt gehad, staat er de volgende morgen een prachtige Taxus bij het pand. Geschonken door het personeel, ter ere van het jubileum. Wat een mooie start van ons jubileumjaar!

Maandag 1 april 2019 bestond Eshuis Hoveniers 100 jaar. En dat hebben we geweten! Als ik ’s morgens aankom bij ons pand aan de Aadijk in Almelo weet ik niet wat ik zie! De collega’s waren al vroeg in touw om het pand te versieren. Een groot spandoek in de tuin, overal vlaggetjes, zowel binnen als buiten, ik was aangenaam verrast. Wat heerlijk om zo ons feestjaar te beginnen! Dank jullie wel collega’s, jullie waren allemaal op pad naar onze klanten, ik heb met volle teugen genoten!

En daar bleef het niet bij. Diverse taarten werden bezorgd. Bloembakken en boeketten. Ook de media was het niet ontgaan dat wij dit jaar 100 jaar bestaan. Diverse lokale media hebben er al volop over geschreven. Hartverwarmend allemaal.

’s Avonds zijn we met alle collega’s en hun partners heerlijk uit eten geweest. Wat is het goed om in een ongedwongen sfeer samen te zijn. Die 100 jaar hebben we mede bereikt door ons vakbekwame personeel die bij onze klanten het werk uitvoeren. Eshuis Hoveniers kan beoordeeld worden door onze klanten via onze website. Heeft u daar al eens gekeken? Tijdens dit schrijven scoren we daar een 8,9 als gemiddelde beoordeling en daar zijn we supertrots op. Uit de beoordelingen blijkt dat onze klanten vooral te spreken zijn over de vakbekwaamheid van onze mensen, de liefde voor het vak, de vriendelijkheid waarmee we onze klanten benaderen en dat we ons aan onze afspraken houden. Lovende woorden om tros op de zijn, en dat zijn we dus ook.

En als je denkt dat je alles hebt gehad, staat er de volgende morgen, na het etentje, een prachtige Taxus bij ons pand. Geschonken door het personeel, ter ere van dit jubileum. Jongens: nogmaals dank jullie wel!

Ondertussen staan we weer met beide benen op aarde, hebben we afgelopen week diverse klanten blij mogen maken met het voorjaarsonderhoud en zijn we weer gestart met het aanleggen van nieuwe tuinen. Hieronder een korte fotoreportage van afgelopen feestweek.

Dank jullie wel!

Een feestelijke groet,
Jacco Wisman

Bekijk de foto's

Ook de media was het niet ontgaan dat wij dit jaar ons 100-jarig bestaan mogen vieren. Verschillende lokale media hebben er volop aandacht aan besteed.

Hart van Nijverdal – Eshuis Hoveniers 100 jaar!

Het mooie weer komt eraan, wat betekent dat het tijd is om uw tuin lente-proof te maken. Door gebruik te maken van de juiste beplanting en aankleding, kunt u eenvoudig een ontspannen sfeer creëren in uw tuin. Om de aankleding en onderhoud van uw tuin uit handen te geven, staat Eshuis Hoveniers dagelijks voor u klaar om hun handen uit de mouwen te steken!

Lees meer…

Hart van Rijssen – Eshuis Hoveniers 100 jaar!

Het mooie weer komt eraan, wat betekent dat het tijd is om uw tuin lente-proof te maken. Door gebruik te maken van de juiste beplanting en aankleding, kunt u eenvoudig een ontspannen sfeer creëren in uw tuin. Om de aankleding en onderhoud van uw tuin uit handen te geven, staat Eshuis Hoveniers dagelijks voor u klaar om hun handen uit de mouwen te steken!

Lees meer…

Tuingeluk – Eshuis Hoveniers is al 100 jaar een begrip in Almelo en wijde omtrek.

Ons enthousiaste team werkt met veel passie ‘in het groen’. Al vele tuinen, groot of klein, zijn van de hand van onze hoveniers.

Lees meer…

Hallo Almelo – Eshuis Hoveniers verkoopt al eeuw lang tuingeluk
Eshuis Hoveniers aan de Aadijk viert het 100-jarig bestaan. Het bedrijf dat op 1 april 1919 werd opgericht door Arend Eshuis en is inmiddels in handen van Jacco Wisman. Het Almelose bedrijf wortelt in een rijke groentraditie in zowel ontwerp, aanleg als onderhoud. Het maatschappelijk en verantwoordelijk ondernemen staat bij Eshuis Hoveniers hoog in het vaandel. Naast opdrachtgevers uit de (semi)overheid werkt Eshuis Hoveniers voor een breed scala aan bedrijven, instellingen, verenigingen, woningbouwcorporaties en particulieren.

Lees meer…

Terugblik - 28 september 2019: Open dag in het teken van 100-jarig bestaan

Dit jaar vieren wij ons 100-jarig bestaan. Het kan dan ook niet anders dat de open dag in het teken staat van een eeuw Eshuis Hoveniers. Er zijn deze dag diverse activiteiten voor jong en oud. Samen met ons team staan er ook verschillende leveranciers en standhouders klaar om al uw vragen op tuingebied te beantwoorden. Ook is het mogelijk om een gratis schetsadvies te laten maken of deel te nemen aan één van de workshops.

Schetsadvies

Een drietal tuinontwerpers zijn aanwezig om een tuinschets voor u te maken. Zij gaan met u in gesprek en zullen dat vertalen in een ruwe handmatige schets. Wilt u een idee voor uw tuin of heeft u wel een idee, maar weet niet hoe dit in de tuin toe te passen? Onze ervaren tuinontwerpers helpen u graag. Omdat de tijd en het aantal ontwerpers beperkt is, vragen we aan u om zich hiervoor aan te melden.

Programma

We hebben een aantal leveranciers en bedrijven waar wij mee samenwerken bereid gevonden deel te nemen aan deze dag. Hierdoor is er een compleet aanbod op het gebied van tuin ontstaan.” Naast alle informatie is het ook mogelijk om zelf iets te doen. Er zullen workshops gedurende de dag gegeven worden waaraan deelgenomen kan worden.

Het wordt een bijzondere dag, een eeuw Eshuis Hoveniers! We zijn enorm trost dat we dit heugelijke feit mogen vieren. En we kunnen dit vieren door het vertrouwen door de jaren heen van onze klanten en niet te vergeten door ons professionele team van hoveniers. Zij staan iedere dag, met passie voor groen, voor onze klanten klaar, zonder hen stonden wij hier nu niet. Daar zijn wij dan ook dankbaar voor. Maar een bedrijf dankt het bestaansrecht aan de klanten, want zonder hen kun je simpelweg niet bestaan. En wij zijn gezegend met trouwe klanten die alle vertrouwen in ons hebben.

Voor de kleintjes

Aan de kids hebben we ook gedacht. We zetten een leuke zandbak neer waarin ze naar hartelust kunnen spelen!

Kom en geniet!

Wij vinden het fijn vinden om u te ontmoeten deze dag! U bent van harte welkom zaterdag 28 september van 10.00 tot 17.00 uur, Aadijk 29 te Almelo. Geniet samen met ons van de open dag. U heeft volop de mogelijkheid om inspiratie op te doen en informatie te krijgen over diverse producten.

Een hapje en drankje staan voor u klaar!

Aanwezige leveranciers:

Tuinmachines: Voskamp Tuinmachines
Bestrating: Tuin & Terras Twente en De Pannenloods
Vijvermaterialen: SealEco
Luxe draingoten: Richard Brink
Zonneschermen: Luxxout
Tuinhout en overkappingen: Houthandel Lenferink
Bemesting: InnoGreen
Tuinmeubelen: Kees Smit
Planten: Olaf Nijenkamp
Stapeltuinen: www.stapeltuin.nl
Kunstgras: Kunstgrasboer

Overige standhouders:

Catering: Kokerik
Fotografie: Bjorn van den Elst
Muziek: Be Morris
Imker ’t Iemenschoer

De ontwerpers zijn:

Hans Bouwens – De Eeckenborgh – exclusieve tuinen
Douwe Wessels – De Hofmeesters
Timo Kruize – Eshuis Hoveniers

Workshops:

– Mezenbolpotje
– Macramé plantenhanger

Maandag 1 april 2019 bestond Eshuis Hoveniers 100 jaar

 
 
 

Receptie ter ere van het 100-jarig bestaan

Op 29 november vond een receptie plaats ter ere van het 100-jarig bestaan. Diverse sprekers namen het woord en feliciteerden Jacco en José mt dit jubileum. Hoogtepunt van de receptie was de bekendmaking van het ontvangen van het predicaat Hofleverancier.


 

Terugblik - Eshuis Hoveniers ontvangt predicaat Hofleverancier

Koning Willem-Alexander heeft ons het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” verleend ter ere van het 100-jarig bestaan. Burgemeester Gerritsen heeft vrijdag 29 november tijdens onze feestelijke receptie bij Erve Pezie namens de koning de oorkonde aan Jacco uitgereikt.

Feestjaar

Na eerdere feestelijkheden hebben wij het feestjaar ter ere van het 100-jarig bestaan vrijdag 29 november afgesloten met een receptie. Een aantal sprekers, waaronder Mini Eshuis namens de familie Eshuis, hebben een toespraak gehouden. Met als hoogtepunt de uitreiking van de oorkonde en het daarbij behorende predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” door burgemeester Gerritsen van Almelo. “Dit is een kroon op een eeuw lang werk en is een erkenning voor alle medewerkers door de jaren heen. Het predicaat staat ook voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van Eshuis Hoveniers. Het is een grote blijk van waardering” vertelt Jacco. Na zijn toespraak onthulden de burgemeester en Jacco het wapenschild dat een mooie plek krijgt in het bedrijfspand. Na het officiële gedeelte werden er onder het genot van een hapje en drankje nog verhalen en mooie anekdotes gedeeld.

Boek

“Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om een eeuw Eshuis Hoveniers in kaart te brengen. Vele mooie verhalen hebben we gehoord en veel beeldmateriaal mogen ontvangen. Dit alles is samengevat in een boek, 1 april 1919 – 1 april 2019.” Parralel aan dit traject liep de aanvraag voor het predicaat Hofleverancier. “Een hectische periode die ik voor geen goud had willen missen” lacht Jacco. Het eerste exemplaar is vrijdag door Jacco aan Henk de Wilde, medewerker van Eshuis Hoveniers sinds 1977, overhandigd. Uiteraard hebben alle gasten aan het einde van de receptie het boek ontvangen.

Foto’s: BVDE Fotografie

Bekijk de foto's

Uitgave 100 jaar Eshuis Hoveniers

Op 29 november vond een receptie plaats ter ere van het 100-jarig bestaan. Tijdens de receptie werd het eerste exemplaar van het jubileumboek uitgereikt door Jacco Wisman aan Henk de Wilde.

Wilt u ook het boek bekijken? Klik dan hier.

Foto-impressie | Begin jubileumjaar

Foto-impressie | Receptie 29 november

Eshuis Hoveniers kiest u omdat...

 • Eshuis Hoveniers is opgericht in 1919

  Ons bestaansrecht dat bent u! Duurzame relaties hebben ons gebracht waar we nu staan.

 • Onze medewerkers maken voor u het verschil

  Zij staan bekend om hun passie voor groen, vakmanschap, creativiteit en precisie.

 • Wij mogen mensen blij maken

  Want een groene omgeving zorgt voor schonere lucht, een beter humeur en een prettig gevoel.

 • Eshuis Hoveniers heeft veel in huis

  Ontwerp, aanleg én onderhoud van bedrijfstuinen, pleinen, dorps- en stadstuinen, boerderijtuinen, groenvoorzieningen en begraafplaatsen.

 • We zijn nuchter en doortastend

  Dat werkt en praat zo gemakkelijk. U herkent ons zo.